I just want to be there when the morning light explodes!

Förlåt, men jag tycker det är lite kul med sådana här... Och för omväxlings skull har jag snokat reda på två olika, den roligaste fick vara här och den lite mindre roliga på Bdb. Ni får tycka att jag är lite fånig, jag tycker det själv. Men hur som helst, here we go.

Under 2009 har jag...
Druckit alkohol? - Ja, men i små mängder.
Rökt? - Inte vad jag minns i alla fall.
Snusat?- Usch. Nej.
Rökt vattenpipa?- Nej.
Däckat?- Som tur är kan jag svara nej på det också.
Blivit påkommen?- Med vad? Haha.
Kysst en främling?-  Tja.. Mer eller mindre, hade träffat personen en gång innan.
Fått ett sugmärke?- Japp!
Gjort ett sugmärke?- Såklart.
Har strulat med fler än en person under 24 timmar?- Nej.
Kysst en kille i klassen?- Nej, parallellklassen dock...
Gjort något dumt?- Jo...
Gjort något som du ångrar?- Det med.
Strulat med ditt ex?- Ja, och det var ju dumt.
Sagt nej till sex?- Tror inte det.
Fixat dig i timmar?- Säkert.
Gråtit inför mer än 10 personer?- Hm. Tveksamt.
Smygit ut?- Näe.
Haft kvar känslor från ett tidigare förhållande?-  Ja, tyvärr.
Sovit bredvid någon av samma kön?- Japp.
Sovit bredvid någon av motsatt kön?- Ja.
Lekt med någons känslor?- Kanske indirekt. Men inte mer än den personen lekte med mina.
Älskat någon så du skulle kunna göra vad som helst för den?- Ja, som det känns nu i alla fall.
Gråtit dig till sömns? - Ja.
Gråtit framför någon du älskar?- Det har hänt det med.
Har haft sex ute i skogen?- I ett hus i skogen kanske, men inte utomhus. Måste åtgärdas!

Kysst en tjej?- Inte iår tror jag faktiskt. Eller?
Vaknat av att du gråter?- Ja, usch.
Skrikit ord som hora och slampa till någon- Nej!
Slagit någon på skoj?- Många gånger.
Blivit slagen på skoj?- Haha, ja.
Lärt känna över 10 stycken nya människor?- Hm, ja om än ytligt.
Gått bakom ryggen på någon?- Det har jag.
Varit på solsemester?- Jo, fast jag fick inte sola.
Badat i havet?- Ja
Har haft snöbollskrig?- Lite.
Sett en hel fotbollsmatch?- Yepp.
Inte sovit på en hel natt?- Ja!
Varit på sjukhuset?- Ja...
Sovit i över 12 timmar?- Har jag säkert.
Sett en film mer än 10 ggr?- Nej, men Love Actually ligger bra till.
Tagit någon på röven?- Självklart.
Lärt känna någon via internet? - Inte helt och hållet, men internet skyndade absolut på processen.
Velat dö?- Nej, det verkar dumt.
Fått ett IG?- Nope.
Åkt buss i över 10 timmar- Nej, men tåg.
Varit ute en hel natt - Näe.
Blivit tagen av polisen- Näpp.

Och för att avsluta det hela kommer här mitt musiktips för en skön start på 2010:
 This is the year med Marit Bergman.
Gott nytt år!

Puss och kram skumbanan.


When everything feels like the movies.

Min (ganska tråkiga) dag sammanfattad i två filmer (jag sov ganska länge, därför hann/hinner jag inte med fler), för vad gör man när det är sju minus ute och man förgås av tristess i sin ensamhet? Jo man tittar på film.



Sjukt orättvist att hon fick kyssa alla snygga irländare (ur en ren hypotetisk synvinkel såklart, eftersom det IRL bara finns en person jag vill kyssa just nu). Men hur som helst coolt att hon bara kunde gå lite vilse någonstans ute på irländska landsbygden, säga "I'm lost" och sedan gifta sig med snubben.
Men det var en film med hög mysfaktor, som faktiskt lyckades höja mitt tidigare ganska buttra humör väsentligt, och förmodligen mitt nästa dvd-inköp.




Jag och Amanda ska se den här på bio ikväll. Efter den förskräckliga första filmen och de ganska värdelösa böckerna har jag inga förväntningar alls, men att bara sitta hemma hela kvällen och prata med mig själv känns inte lockande. Då är till och med ett hormonstint glittervampyrdrama bättre.


Ytligt inlägg, enjoy.

För lite drygt en timme sedan kom jag hem från jobbet och jag är jääättetrött. Därför orkar jag inte skriva så bra idag. Det är lite synd att det känns som om jullovet knappt börjat, och på torsdag är det bara en vecka kvar.
Dock har jag ändå hunnit med en del sedan sist jag skrev.

Julafton var rätt soft, jag var och tränade som sagt eftersom mamma sa att friskis&svettis julaftonspass är sååå roliga och mysiga och hon tyckte det var såååå trevligt när hon var där. Det visade sig senare att det var på 80-talet... Men det var ett helt okej pass i alla fall. Min kusin och mormor kom över lite senare, så kollade vi på Kalle Anka, öppnade lite paket och åt lite middag. Jag fick ganska många julklappar för att knappt fira jul, så jag känner mig väldigt bortskämd. Fick t.ex en klocka, tre böcker, en film, lite pengar och en klänning. Julaftonskvällen låg jag mest i sängen och halvsov och väntade på att Fredrik skulle bli klar med sitt evighetslånga julfirande, vilket inträffade runt midnatt. På juldagen blev den lilla muppen sjuk, vilket han fortfarande är och det tjurar jag lite över.

Annandagen blev en riktigt skön dag, jag träffade som sagt Sebastian och drog med honom för att inhandla ett par skor jag länge kollat på (som jag KAN ha mina raggsockor i) och ett par nya shorts till dansen, eftersom mina gamla är trasiga. Vi hann även med SF-bokhandeln, där jag dreglade över böcker om keltisk design, samt en kopp te på något café i gamla stan.
Senare på kvällen mötte jag Emelie och Amanda vid Medis. Vi gick och åt pizza på en mysig restaurang. Sedan tänkte vi gå på bio, men hittade ingen film så det blev te i Amandas kök istället. Bäst feelgood-dag med fina, fina vänner helt enkelt!

Igår jobbade jag hela dagen och gjorde en snabbvisit på cirka 25 minuter hemma hos Fredrik-sjuklingen när jag slutat jobba. Kom hem vid elva och däckade direkt.

Idag var en lång och seg dag. Jag gick upp vid nio och åkte faktiskt in till stan en sväng eftersom jag tänkte att det i alla fall kunde vara kul att kolla in mellandagsrean lite grann. Fast jag hade fel, det var inte särskilt kul.
På jobbet var det ingenting alls att göra och jag var så trött, så trött. Självklart kom det sedan en massa folk femton minuter innan stängning...Grr.

Nu tror jag det är dags för en och annan skumtomte samt en film.


Resten av jullovet (annars glömmer jag).

December
26: Träffa Sebastian innan han åker tillbaka till Sundsvall. Middag med Emelie och Amanda.
27: Jobba från ett till halv nio!
28: Jobba från kvart i tolv till halv nio!
29: ?
30: ?
31: Nyårsafton, men har noll koll på vad som händer då.
Januari
1:
?
2: Jul/nyårsmiddag hos pappa.
3: Cosmonova och jobb från fyra.
4: Guacamole+filmkväll med Mia.
5: RIVERDANCE med Fredrik!!!
6: ?

Behöver få in: läxooor (svenskabok, naturkunskap, projektarbete), en träff med Andrea?, Challes och min dricks-massage, lämna tillbaka böcker. Och säkert massa mer som jag har glömt - Jullovet skulle behöva vara minst tre veckor till!

Julefrid i juletid.

Jag får så många starka reaktioner på att jag i princip inte har några fasta jultraditioner och inte firar på något särskilt sätt.
Vi har ingen gran, vi har ingen julmat, vi köper kanske någon enstaka julklapp, möjligtvis. Men ofta inte.
Och det känns inte konstigt, jag lovar.
Det här är vad som är "tradition" för mig; att ingen julafton blir den andra lik.
Imorgon ska jag tillexempel träna klockan tio och till middag blir det tacos. Det är faktiskt inte så hemskt som det verkar låta i era öron, jag ska träna för att jag tycker det är så roligt och äta tacos för att jag tycker det är så gott.
Jag skulle inte ha något emot att fira julen "as it should be", jag kan tänka mig att gå tillbaka till att göra det senare i livet, om jag har en egen familj och så, och om det är viktigt för dem.
Jag har bara inte de där vanliga, inlärda och otroligt principfasta traditionerna, som så många(alla?) andra verkar ha.

New plumbing, and re-tiling.

Jag tycker det är dags att renovera här. Men huuuuur?

I just want you for my own, more than you could ever know.

Jag har skrivit klart och mailat in terminens sista uppgift, den där hemska i filosofi. Jag har ätit god hämtmat, druckit varm choklad med grädde och gråtit framför Love Actually, världens sötaste julfilm. Det har snöat så mycket att mitt takfönster är helt igentäckt och det är kvällsmörker i lägenheten dygnet runt. Och min mysiga franskalärare har lagt ut "sova, vila, promenera" som läxa på schoolsoft över lovet.
Imorgon är det bara kyrkan, lite julpsalmer och kanske pepparkaka som gäller, sedan 21 dagars fullkomlig frihet (innehållande bland annat pulkaåkning, mycket sömn och Riverdance!)!

GOD JUL HELA VÄRLDEN!



Soon.

Tre dagar till jullovet och början på slutet.

My life ATM.

Jag kan absolut inte sova så here we go, alldeles för sent nattbloggande, det var ett tag sedan sist! Imorgon börjar sista skolveckan innan jullovet och jag är redan otaggad. Inte så mycket för att det är mörkt och sådant sheisse, men vi har en dum jävla filosofinlämning innan jul och jag avskyr min filosofilärare och hans icke-befintliga pedagogik. Blää.
I fredags var det exakt sex månader kvar till studenten och det ska bli så skönt. Det spelar faktiskt inte så stor roll att det här ska vara de "bästa åren", även om gymnasiet överlag har varit bra så vill jag aldrig mer tillbaka till en skola som den jag går i nu. Jag orkar inte känna mig "sämst" fast jag egentligen inte är dålig, jag orkar inte med pressen.
Planerna efter gymnasiet är än så länge lite smått luddiga. Det är så läskigt att planera... Det vore skönt om man kunde leva dag för dag och vara sådär galenglad över det man har, men det är så svårt att vara sådan. Även om jag försöker.
Försöka sova är något jag borde göra just nu, men efter helgens felvridning av dygnet kommer det nog inte hända förrän om sisådär en timme.
Det är fascinerande hur olika fort tiden kan gå. Om en och en halv vecka är det julafton, fast det inte känns mer än en månad sedan jag var på Gotland.
Underligt nog återvänder jag ofta till just den veckan i minnet. Lite som ett avstamp var den, innan den riktiga, fast nya, vardagen kom. Ibland undrar jag fortfarande om jag vant mig vid den. Ena stunden känns allting stablit och bra, som att jag har relativ koll på läget och kan lyckas med det mesta, till och med ha ett liv bredvid skolan. Ibland blir det bara kraschlandning och pannkaka av allting och då blir jag liten och ynklig och oroar mig för hur allting ska bli. Men å andra sidan, vem gör inte det...
Nu blev det ganska mycket text för ganska lite innehåll. Det är för att det är så svårt att skriva vettigt när saker går rätt bra. I och för sig skriver jag kanske aldrig ovettigare saker än när jag mår dåligt, men då finns det helt plötsligt oändligt mycket att uttrycka i hjärtaochsmärta-genren.
Nu finns det inte så mycket.
Fel. Det finns där, men jag vill inte dela med mig lika mycket för då blir det på något sätt lite tråkigt, det kommer ju antagligen bara visa sig att alla andra har känt eller känner precis som jag gör just nu. Inte för att det egentligen gör min lycka mindre unik men det känns ju så.
Men ja, jag är lycklig. Glad.
Bortsett från filosofi-fanskapet såklart.
Och man kanske kan lära sig att välja hur mycket saker ska få påverka, så slipper det bli helt mörkt igen.
Hoppas.

To whom it might concern.

You are my sunshine
My only sunshine
You make me happy when skies are grey
You'll never know dear, how much I love you
Please don't take my sunshine away.


Det var faktiskt ett ganska dåligt rim. Egentligen.

Det är helt enkelt lönlöst att försöka hålla en vettig naturkunskapslektion med en samhällsklass. I alla fall min samhällsklass (något som Sonja bittert fått erfara under de senaste sexton månaderna). Utrop som "Kan alla bara hålla tyst?!" "Snart skjuter jag dej med en kanon!" och "Kan ingen sätta munkavel på Hugo?" är ständigt återkommande.
Och inte kan man påstå att vi är särskilt duktiga heller. En vätska som går från gul till blå till rosa får 32 elever att förundrat utbrista "åhhhhh" tre månader in på kursen Naturkunskap B. Varför det blev så bryr vi oss inte om men det är fint med färger.
Min favorit var nog ändå när vi jobbar med syror och läraren utropar "men ni vet väl vad som händer när man öppnar en läskburk?". Räcker någon upp handen för att ge ett långt och gärna lite provocerande svar (som det brukar vara i alla andra ämnen)? Nej. Kan någon förklara vad som händer? Nej. Men hela klassen svarar enstämmigt "pssshhhhhhhh". För så låter det ju när man öppnar en läskburk!

Nu har dock kolsyre-incidenten puttats ner till en andraplats. Idag jobbade vi med estrar. "Vad utmärker estrar?" var frågan.
Louise tänker inte efter länge innan hon glatt utbrister: "Dom rimmar på hästar!"

Javisst! Så är det ju!

Eller...?


RSS 2.0