Santa K(l)aos ;)

Skorpor och juice till frukost, orörd chokladkalender sedan flera dagar och lust att gå till jobbet fast det redan nu är garanterat att det kommer bli kaos. Totalkonstaterat att något inte stämmer i mitt huvud just nu.
Favoritsysselsättning för tillfället är detta. Jag lovar, det är värt ett klick. 

Tomten vill veta om du varit snäll i år... Och i så fall varför.

Min nacke värker från simningen igår. Har en teori om att det är mitt hår som är för tjockt och extra tungt när det är blött som orsakat det. Eller så har jag bara dåliga nackmuskler. Ska träna ikväll också, fast gympa.  Det är härligt att träna. Och skönt när tiden går fort. Alla julklappar är fixade, så nu väntar jag in mitt "jullov" med ro. Tre jobbdagar kvar och sedan ledigt i nästan två veckor. Hurra! Och jag tror att vårt planerade nyårsfirande kommer bli riktigt, riktigt bra!
Jag är så glad för att Fredrik kommer hem nästa vecka också och stannar ganska länge här hos mig. Och för att det innebär att en hel termin äntligen har gått.
Det är faktiskt bara en enda sak jag inte vill bära runt på just nu. Men jag hoppas, tror, att det snart kommer kännas bättre, även om det inte försvinner. Önskar bara att jag hade ett eget minnessåll där det kunde ligga tills det är dags att ta itu med. Jag är så jävla dålig på att inte tänka.

Late night heartbroken blues.

Jag ska inte vara vaken försent för tillfället. De där tankarna och känslorna som inte ska analyseras mer än nödvändigt riktigt än dyker bara upp då. Jag försöker säga åt mig själv att dom gör mer skada än nytta just nu. Ändå kommer dom, nu igen. Skit också. Och jag vet att jag inte kan släppa det här.

Dag 30 - Din favoritbok.

Det beror lite på. Jag älskar Harry Potter, det går liksom inte att komma ifrån. Jag har växt upp med dom böckerna och kommer förmodligen alltid tycka om att läsa dom, om och om igen.
Men Anne Franks dagbok är nog den bok som förändrat mig mest. Det händer ibland, när man läst den sista raden och slagit ihop en bok, att man känner att nu blir jag aldrig riktigt samma person igen. Inte ofta, men ibland. Och så var det för mig. Jag skrev intagningsprovet till min högstadieklass om just Anne Franks dagbok. Och kom in. Hur mycket det betydde för mig då, att äntligen få komma bort från allt och alla jag avskydde, kan jag inte beskriva i ord. Så förmodligen är det nog den boken jag skulle säga är min favorit om jag var tvungen att välja bara en.
Ändå måste jag få peta in en liten kommentar om Mark Levengoods böcker Sucka mitt hjärta men brist dock ej, Hjärtat får inga rynkor och Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig. De här tre böckerna är mina biblar ungefär. När jag känner mig deppig eller ledsen eller allmänt vilsen tar jag alltid fram dom och läser mina favoritavsnitt. Det hjälper varje gång.

Dag 29 - Vad har du gjort och vad har du lärt dig under den senaste månaden?

Det känns som jag mest har jobbat. Fast det är nog bara hälften av tiden jag gjort det egentligen. Åkt lite till Linköping, haft lite besök, dansat. Och all övrig tid sovit eller umgåtts med Amanda och Emelie (ibland både och samtidigt).
Det känns inte som jag lärt mig något. Förutom riktiga små skitsaker som till exempel komma ihåg att skriva "Lasagne 99,-" på alla dagenstavlor varje fredag eller backa över parkeringsplatser. Men det känns inte så andligt utvecklande.
Kanske lär jag mig fortfarande varje dag hur man hanterar ett distansförhållande? Jo, så är det nog. Jag lär mig leva med det fast jag inte tycker om det och det är inte alltid det enklaste.
Men mycket mer än så kan jag verkligen inte komma på.

Dag 28 - En gammal och en ny bild på dig, vad har förändrats sedan dess?

Det var lite svårt att välja bilder tycker jag, hur gammalt är gammalt liksom? Att försöka förklara vad som förändrats sedan jag gick i åttan går ju i princip inte, det är så galet mycket. Dessutom hade jag inga ögonbryn back then så ni får ändå inte se dom bilderna, för det är så fult. Slutligen blev det såhär:


Oktober 2007.


Oktober 2010.

Vid första anblicken tycker jag att jag är mig ganska lik, trots att det skiljer tre år mellan bilderna, men det stämmer nog inte egentligen. Det ligger en gymnasietid mellan dessa två foton, men det känns som mycket, mycket mer. Vad har förändrats? Tja... allt. Hälften av personerna jag umgicks med när foto nr 1 togs har jag tappat kontakten med nu, av orsaker som fortfarande kan vara sorgliga att tänka på. Sedan oktober 2007 har jag hunnit med ett första förhållande, ett krossat hjärta, en skilsmässa, en depression och en ordentlig nystart för att nämna några saker. Som sagt, det är svårt att få med allt.
Jag är mycket mer tillfreds med mig själv nu än då. Lite mer säker på vem jag är och vart jag vill och vad som spelar roll. Och så ska det väl vara. Mitt 17-åriga jag och mitt 20-åriga bör nog inte vara alltför lika, då skulle jag bli rädd. Vad slutsatsen av allt det här blir? Jag har ingen aning.


=/

Heart don't fail me now
Courage don't desert me
Don't turn back now that we're here
People always say
Life is full of choices
No one ever mentions fear.

Dag 27 - Varför du gör det här?

För att jag hade brist på egna idéer och uppdateringen var hemskt dålig. Men jag börjar faktiskt bli lite trött nu, så det känns bra att det snart är klart.

Dag 26 - Din favorittid på året.

Sommaren, helt klart. Det är skönt när det är varmt och ljust och det blir lättare att vara glad. Plus att dagarna känns längre och hittills i livet har jag ju dessutom alltid haft sommarlov och lång ledighet är ju nästan aldrig fel.
Men jag är ändå glad att jag bor i ett land som har så distinkta årstider, det finns något att hämta i dem alla, även om det är lätt att tröttna på den oändliga vintern där i februari-mars när det varit kallt och mörkt hur länge som helst och man börjar undra om ljuset någonsin kommer tillbaka. Men det gör det ju alltid, förr eller senare.

Dag 25 - "Det här finns i min väska".


I min älsklingväska från Urban Outfitters finns alltid....

Kalender och penna.

Nycklar.

Mina vantar (iaf nu under vinterhalvåret).

Ugglan i vilken jag har mitt SL-kort och mina mynt.

Den vanliga plånboken.

Min iPod och Urbanears-hörlurar.

Och så mobilen, men den har jag alltid i fickan.


Beside you when I think of you.

Idag hade jag en spontan skypedate med Charlotte. När jag jämförde hennes nuvarande situation med min egen för lite mer än ett och ett halvt år sedan satte en minnesprocess igång i min hjärna och den har varat hela dagen.

Det är konstigt hur tiden har gått så fruktansvärt fort för jag minns precis hur det var då. Hur jag läste och läste om vartenda ord du skrev för att kanske kunna urskilja om det låg något mer bakom än bara vanlig vänlighet. Hur jag hintade och hur du inte förstod. Hur jag kunde komma till skolan efter en onsdagkväll eller en uppesittarnatt och så detaljrikt som möjligt försöka beskriva för Iris, Louie och Sanna exakt vad du hade sagt och vad du hade gjort och hur och vad det kunde betyda.
Och så var det den där dagen. Jag fick veta något som kanske bara några månader tidigare skulle vänt min värld uppochner. Men det kändes ingenting. Som det yttersta beviset på att det blåste helt nya vindar och att det var okej. Att det var dags. Det kanske märktes, eller så var det bara en slump att allt skedde samma dag. Men det var den 24.

När jag sitter ensam hemma en kväll som den här och känner mig ensammast i hela världen och saknaden bara gräver djupa, djupa hål i hjärtat så är det sånt här jag återskapar. För att milen ska kännas kortare och Stockholm inte lika tomt. För att det ska kännas mindre ensamt att det enda jag har att krama om när jag alldeles strax lägger mig för att sova, är min kudde.
Jag saknar dig.

Dag 24 - Ett brev till dina föräldrar.

Förmodligen:

"Mamma och pappa!
Tack och förlåt."

På en post-it.

Dag 23 - Vad önskar du dig mest av allt?

Inget särskilt orginellt tror jag. Jag önskar att jag får vara frisk och lycklig.

Dag 22 - Vad gör dig unik?

Är inte det en väldigt konstig fråga som är nästintill omöjlig att svara på? Att räkna upp personlighetsdrag, nojor, erfarenheter och intressen räcker inte långt i försöket att förklara vad som gör en människa unik.
Ja, jag är unik. Den enda av mitt slag. Det är alla andra också. Och jag vet inte varför.
Men det är väldigt fint.


Dag 21 - En bild på något som gör dig glad.


Dag 20 - Någon du skulle vilja gifta dig med/leva med.

Jag skulle känna mig som världens förrädare mot mitt eget hjärta om jag inte sa att det är Fredrik. Sedan får det vara hur realistiskt eller orealistisk som helst, vad vet jag liksom. Och nej, det är väl inte riktigt aktuellt just nu kanske, men vem annars skulle jag vilja dela mitt liv med om inte just personen jag älskar mest av alla i hela världen.


Dag 19 - Dina smeknamn.

De vanligaste.
Matte
- mitt gamla mellanstadiesmeknamn, som ingen utom Challe kallar mig. Tycker inte om det, låter som en matta man trampar på.
Thilda - gymnasiesmeknamnet, har börjat gilla det efter hand faktiskt.
Mattis - kallas jag hemma hos pappa.
Mille - Veronicas smeknamn på mig (förlåååt att jag glömde bort det!).

De mindre kända.
Korven
- ännu ett av pappas smeknamn på mig. Har efter 20 år fortfarande inte förstått varför.
Knoll - jag och min bror är tillsammans Knoll & Tott. Självklart även det hemma hos pappa.
Storäckel - kallar min bror mig, eftersom vi älskar varandra så mycket. Men det är okej, för han är lilläckel.
Lilla Lou - här kan vi dra slutsatsen att min mamma inte är särskilt mycket bättre på smeknamn än min pappa.

Dag 18 - Dina planer/drömmar/mål.

Visst skulle alla mina planer och drömmar och mål i livet kunna brytas ner för att granskas noga, noga, noga och analyseras djupt. Det skulle blir ett jäkligt långt och förvirrande inlägg tror jag.
Men egentligen handlar alla nog om samma sak.
Jag vill se tillbaka och utan tvekan kunna säga "jag ångrar ingenting, det var alltid värt det".


Dag 17 - Någon du skulle vilja byta liv med för en dag och varför.

Vilken kille som helst. Det skulle vara kul. Så skulle jag kunna märka om dom är sådär annorlunda som man kan tro ibland och om tjejer verkligen är sådär komplicerade som jag har hört att vi ska vara. Och ska jag vara riktigt, riktigt ärlig så är jag himla nyfiken på hur det är att ha sex som kille också. Haha.

Dag 16 - En bild som påminner dig om något speciellt.Världens bästa klass som gjorde mig till den jag är <3


Dag 15 - De tio första låtarna i din mp3 och vad de betyder för dig.

Patchouli - The Ark (betyder ingenting, har knappt lyssnat på den)
Slip Jig: Moll Roe/Paddy O'Snap - Gallowglass Ceili Band (tja, låten i sig betyder väl inte heller någonting men har massa dansmusik i min iPod som är bra att öva till, vi dansar ju ganska mycket slip jig)
Accidentally in Love - Counting Crows (Den här låten är en av de få som jag inte tröttnat på fast jag lyssnat på den hur många gånger som helst ända sedan våren 2008)
Keep up the Speed - Sahara Hotnights (Jag gillar vekligen Sahara Hotnights jättemycket men just den här låten är på en av deras skivor jag inte lyssnar så mycket på, så den har inte heller någon riktig betydelse)
Catwalk - Mairtin O'Connor (Jag var på en konsert för inte så länge sedan där bland andra den här musikern spelade, och den var sjukt bra. Så jag köpte så klart lite skivor)
Meet You There - Simple Plan (Aww, högstadieminnen. Jag och Emelie var stoooora Simple Plan-fans för några år sedan)
Ghost of Love - the Rasmus (The Rasmus var mitt favoritband jättejättelänge. Jag vet faktiskt inte om dom fortfarande är det. Kanske skulle jag säga det om jag verkligen var tvungen att välja ett, även om jag lyssnar ganska sällan på dom nu för tiden)
Addicted - Simple Plan (En av de första Simple Plan-låtarna jag lyssnade på. Det var den, Welcome to my life och I'd do anything)
Kuolema Tekee Taiteilijan - Nightwish (Jag vet inte ens vilken låt det här är? Jag gillar Nightwish, men jag har inte särskilt bra koll på deras låtar, uppenbarligen)
Amid the Falling Snow - Enya (Åh, den här låten är superfin. Enya är över huvud taget väldigt bra!)

RSS 2.0