Dag 14 - En bild på din familj.


Min familj är alldeles för komplex för att få plats på en enda bild, jag är ju faktiskt skilsmässobarn. Så här kommer lite olika bilder från när min lillebror gick ut nian nu i våras, en av de ytterst få gånger hela det jag kallar familj var samlade framför samma kamera.Här har vi då mig själv i mitten, med pappa till vänster och mamma till höger (om det på något sätt inte var självklart vem som var vem...). Längst till höger mormor som är den enda fortfarande levande far/mor-föräldern och så Fredrik, som väl kan räknas lite som familjemedlem han också. 
För att det inte ska bli orättvist någonstans måste jag ju även räkna upp Päivi, pappas fru, min halvmamma. Dock vet jag inte vad jag ska säga om henne. Inget ont i alla fall. Där är min bror också...... och han är kanske min viktigaste familjemedlem. Min fina, fina bror som jag är så arg på ibland, men som jag aldrig skulle byta ut mot något i hela, hela världen. Förbannade skitunge, vad jag älskar dej.


Dag 13 - "Det här är mitt rum"
Mitt rum. Min oas. Eller "tornrummet" som Emelie brukar kalla det därför att jag har snedtak och konstigt vinklade väggar. Jag tycker hemskt mycket om mitt rum, i synnerhet sedan vi gjorde om det för snart två år sedan. Jag gillar smådetaljer som är lite konstiga och udda. Därför sitter det till exempel en stor "här är närmaste papperskorg"-klisterlapp på min soptunna, men det syns inte på någon bild. Däremot ser man bland annat min dörr som är full med små roliga serier, fina vykort och foton, tidningsurklipp och en väggdekor där det står "skrattrynkor går inte att köpa". De nedre bilderna föreställer mina favoritpandapostits och min egna vodoodocka som Louise sydde till mej för massa år sedan. Den sitter i ett hörn i mitt rum och är.. ja...sur?
Jag älskar mitt rum. Faktiskt. Vi har levt ihop länge, länge. Här flyttade jag in som nioårig liten flicka (fast då hade jag inga väggar, bara bokhyllor som skärmade av min del av rummet), här skrev jag ångestdikter och stirrade i taket som surmulen tonåring. Här finns de saker jag som 20-åring håller allra kärast (även de viktigaste personerna i mitt liv finns representerade här, inramade eller uppklistrade).
Det kommer nog bli ett tårfyllt adjö när jag flyttar hemifrån.


Dag 12 - Varför du började blogga.

Jag älskar att skriva. Ja, egentligen var det nog bara därför. Och så är det kul att en blogg är helt öppen för vem som helst . Det gör att jag använder ett annat sätt att skriva på än vad jag gör om jag till exempel sitter och skriver för mig själv. Och som den skrivnörd jag är (och alltid har varit) är det en jätterolig utmaning.

Dag 11 - Din veckoplanering.

Den här veckan är ju nästan slut... Så jag bestämmer att vi tar nästa vecka istället!
Måndag: jobba
Tisdag: jobba
Onsdag: Fredrik kommer! Och så är det sista danslektionen för terminen och förmodligen en avslutningsöl efteråt.
Torsdag: ingen aning. Sova?
Fredag: jobba och sen gå på konsert med morbror som 20-årspresent från honom.
Lördag: Fredrik har 21-årsfirande.
Söndag: vet inte.

Dag 10 - Vilka låtar lyssnar du på när du är glad/arg/ledsen/sprallig.

Oj, jättesvårt. Försöker ändå.

Glad (glad och sprallig går nog lite hand i hand för mig):
Marit Bergman tycker jag har gjort några låtar som är riktigt bra att lyssna på när man är glad. Bland andra Green Light (men den tycker jag nog om så mycket för att den påminner mig om Fredrik och tiden precis innan vi blev tillsammans, när jag var sådär sprattelbubbelkanskekär), Let's just fall in love, You're with me och This is the year. Sedan tycker jag även mycket om Calaisa's Stop along the way, även om den kanske inte är sådär hysteriskt glad. Men det finns inget som går upp emot att vara sådär superglad (och sprallig) och lyssna på irländsk musik. Den är så härlig och gör mig så glad. Det kan egentligen vara lite vad som helst med fart i, så ibland blir det musiken vi dansar till och ibland lite mer "traditionella" låtar. Men ett bra exempel på en irländsk låt som är himla bra att hoppa omkring till är The Galway girl.

Arg:
När jag är arg lyssnar jag på vilken skit som helst bara det är lite rockigt och argt. Kanske Bad Religion som var mitt favoritband i åttan/nian eller Nightwish. Eller så är jag så arg att jag inte ens vill lyssna på någon dum musik.

Ledsen:
Ledsen hänger väl lite ihop med arg kan jag tycka. Men det får ändå ett eget stycke för man är ju ledsen på olika sätt. Om jag inte egentligen är ledsen över något speciellt men ändå tycker lite synd om mig själv sådär i största allmänhet är Säkert! och Melissa Horn rätt säkra kort. Är jag riktigt, riktigt ledsen och nere är det "bästa"(vet inte hur bra och hälsosamt det egentligen är...) att falla tillbaka på gamla favoriter från min lite svartare tonårsperiod. Alltså lite emo-musik à la Evanescence eller Ingenting. Då kan man verkligen gräva ner sig hur mycket som helst. Och den absolut hemskaste låten om olycklig kärlek och krossade hjärtan är Keanu eyes av (återigen) Marit Bergman. Men den kommer jag nog aldrig kunna lyssna på igen för den är betingad med alldeles för mycket känslor och minnen.


Dag 9 - Berätta något du nyligen gjort och är stolt över.

Haha, okej det här är jättefånigt. Men jag kommer inte på något bättre. Idag köpte jag vinterskor. Stora, klumpiga tantskor med ordentlig sula och foder inuti. Det är jag stolt över. Jag har inte ägt vinterskor på flera, flera år. Men nu är det slut på frysandet. Inga mer (genomvåta) converse med tre par (genomvåta) strumpor. Inga mer slitna gympaskor fulla med raggsocka och snöslask. Jag har bullat upp ordentligt inför vintern i år och skaffat en stor täckjacka och nu även varma (och FULA) skor. Det finns nämligen en gräns där man slutar bry sig om hur man ser ut bara man slipper frysa. Denna vinter tänker jag vara ful och varm.


Dag 8 - Den här månaden...

Den här månaden är det november. Jag känner ingen som gillar november. Måste jag skriva mer?

Dag 7 - Något som får dig att gråta.

Herregud. Min första tanke när jag läste den här dagens tema var "allt". Jag är så himla lipsillig av mig. Jag undviker dödsannonserna i tidningar för jag kan alldeles för lätt börja gråta om jag läser de där små dikterna som brukar vara med. Men det fjantigaste var nog den gången jag började gråta när jag såg "tack för att du betalat din tv-avgift"-reklamen på tv. Merci-reklamen är också riktigt hjärtknipande. Ja, det är tillåtet att skratta nu.
Men mest gråter jag av film. Oj, vad jag kan böla. Till allt verkligen. Jag grät som en dåre till sista scenerna i Sagan om konungens återkomst och vi ska inte ens tala om Döda poeters sällskap eller scenen i Harry Potter och hemligheternas kammare när Hagrid kommer tillbaka från Azkaban. Filmen i sig behöver inte ens vara bra. Sätt mig framför Systrar i jeans till exempel och jag lovar att jag kommer storgråta till den också.
Det går helt enkelt inte att lista alla filmer som får mig att gråta. Listan på vilka som inte gör det blir betydligt kortare. Fånigt kort.

Dag 6 - Din första kyss.

Jag var 13 år och kär i en kille i min nya högstadieklass. Två andra klasskompisar lyckades på ett i-sjuan-pinsamt ihärdigt sätt få oss att (under en lunchrast) erkänna våra känslor för varandra och bli tillsammans. Varefter han kysste mig uppe på skoltaket (seriöst högst upp på taket, på ett fyravåningshus!). Varefter jag fick panik och tokgrät på skoltoaletten hela engelskalektionen. Detta var startskottet till en högst trasslig högstadieförälskelse.
Varje gång någon tar upp en tråd till den här (låååååååånga och oooooooolyckliga) kärlekshistorien kvider jag fortfarande inombords av skuldkänslor.


Dag 5 - En bild av en plats du varit på och tyckte mycket om.


Dingle, Co Kerry, Ireland (Fredriks bild).


Dag 4 - Vad du hade på dig idag.

- Mörkblå jeans.
- Vit lång t-shirt.
- Blå/vit/röd-rutig skjorta
- Rosa strumpor
- Slitna gympaskor.
- Glasögon (förbannade förkylningsögon).

Dag 3 - En bild på dig och dina närmsta vänner.Jag har många nära vänner men det är utan tvekan Amanda och Emelie jag umgås mest med.
Och bättre vänner får man leta efter, let me tell you! <3


Dag 2 - Berätta om ditt bloggnamn.

Jag är rätt säker på att jag redan gjort det, men för väldigt länge sedan och det var kanske inte så många som läste det då (som att jag har fler läsare nu..) men hur som helst, here goes:
Teps. Min mormor kommer från Finland och när hon flyttade hit och lärde sig svenska så kunde hon aldrig komma ihåg att stickkontakt heter stickkontakt. Alltså den delen man stoppar in i eluttaget. Så hon har alltid kallat den för tepsen, jag vet inte riktigt varför. Så jag har liksom växt upp med att stickkontakt heter teps.
Sedan använde jag Teps som användarnamn på hogwarts.nu när jag hängde där i min ungdoms dagar (tycker i och för sig fortfarande det suger att de la ner sidan) och när jag några år senare skulle skaffa blogg så var allt annat upptaget. Så då blev det teps igen. Jag tycker det är fint. Ibland funderar jag på att byta bloggadress men teps-bloggen har varit min så länge nu att det skulle kännas fel att överge den.

Dag 1 - En nytagen bild på dig själv och femton intressanta saker om dig.


Jag ser i alla fall glad ut!

1. Jag tror att folk som känner mig tror att jag är mycket starkare än vad jag är. Jag är egentligen en jättekänslig person.
2. Jag kan bli världens blygaste person när jag måste umgås med många människor jag inte känner.
3. För att utveckla föregående punkt så trivs jag ganska bra med att vara en iakttagare och tycker oftaste inte att det känns obekvämt.
4. Jag fryser nästan jämt och har raggsockor ungefär dygnet runt från slutet av september till mitten av april.
5. Jag har väldigt svårt att ta i varma saker, till exempel koppar eller tallrikar. Jag tycker alltid att det bränns jättemycket fast andra knappt tycker det är varmt.
6. Jag älskar t-shirts med roliga ord eller tryck.
7. Jag älskar converse. Äger för tillfället ett par röda, ett par höga svarta, ett par låga svarta och ett par blå. Skulle vilja ha lila och gröna också.
8. När jag gör något vill jag se resultat fort. Det är nog därför jag aldrig kunnat lära mig spela något instrument.
9. Jag älskar att dansa! Det är bland det absolut bästa som finns!
10. En annan av mina små egenheter är att jag samlar på udda och ovanliga örhängen.
11. Känsla eller förnuft? Känsla!
12. Jag är ingen djurvän. Alls. Hade hundfobi som barn och tycker fortfarande inte om djur över huvud taget (det finns några undantag).
13. Kristina Lugn är min favoritpoet. För hon är så sjukt cool.
14. Fizzyflaskor och sånna där ihåliga, långa, fyrkantiga saltlakritsar är mitt favoritgodis.
15. Harry Potter-nörd until the very end!


Nu ska det skrivas.

Jag börjar hitta olika versioner av de här listorna/utmaningarna på massor av bloggar och det verkar ju kul så nu kör vi tycker jag!

Dag 1 - En nytagen bild på dig själv och femton intressanta saker om dig.
Dag 2 - Berätta om ditt bloggnamn.
Dag 3 - En bild på dig och dina närmsta vänner.
Dag 4 - Vad du hade på dig idag.
Dag 5 - En bild av en plats du varit på och tyckte mycket om.
Dag 6 - Din första kyss.
Dag 7 - Något som får dig att gråta.
Dag 8 - Den här månaden...
Dag 9 - Berätta något du nyligen gjort och är stolt över.
Dag 10 - Vilka låtar lyssnar du på när du är glad/arg/ledsen/sprallig.
Dag 11 - Din veckoplanering.
Dag 12 - Varför du började blogga.
Dag 13 - "Det här är mitt rum"
Dag 14 - En bild på din familj.
Dag 15 - De tio första låtarna i din mp3 och vad de betyder för dig.
Dag 16 - En bild som påminner dig om något speciellt.
Dag 17 - Någon du skulle vilja byta liv med för en dag och varför.
Dag 18 - Dina planer/drömmar/mål.
Dag 19 - Dina smeknamn.
Dag 20 - Någon du skulle vilja gifta dig med/leva med.
Dag 21 - En bild på något som gör dig glad.
Dag 22 - Vad gör dig unik?
Dag 23 - Vad önskar du dig mest av allt?
Dag 24 - Ett brev till dina föräldrar.
Dag 25 - "Det här finns i min väska"
Dag 26 - Din favorittid på året.
Dag 27 - Varför du gör det här?
Dag 28 - En gammal och en ny bild på dig, vad har förändrats sedan dess?
Dag 29 - Vad har du gjort och vad har du lärt dig under den senaste månaden?
Dag 30 - Din favoritbok.


\o/


Let me take you by the hand and lead you through the streets of London.

Jag vet, det är lite tyst. Har inte riktigt inspiration och ork. Först har jag varit lite sjuk. Sedan var helgen fullpackad, awesome Halloweenfest och övningskörning (det är såååå roligt!) plus att Fredrik var här.
Nu är det november (hur sjukt är inte det?) och min kurs började igår men jag orkar verkligen inte gå i skolan så det blir nog inget, även om den verkade rolig. Imorgon bitti sticker jag till London med Lady Goldenheart och Guldglittersilverponny 2.
Senare denna månad vankas det ny Harry Potter-film och ännu mer pojkvänsbesök. Härligt.
Jag har Irlandsabstinens och lite beslutsångest, men annars är det fint.

RSS 2.0