Blabla.

Väntar och väntar på resultatet på hemtentan som borde kommit idag. Blir så less. Nästan alla andra grupper har fått tillbaka sin, men inte vi. Vore perfekt att få ett godkänt idag så kan jag vara extra glad hela helgen när mamma och kanske lillebror kommer och hälsar på. Tyvärr är det nog bara att fortsätta vänta. Så länge ingen annan i gruppen heller fått veta är det i alla fall inte säkert att den är underkänd...
Nu ska jag och Louise kanske däcka lite i soffan och glo på film resten av kvällen. Har sån jäkla träningsvärk från cirkelfys-passet igår! Tur att mamma kommer med bil imorgon så man slipper cykla. Andra dagen brukar ju alltid vara den värsta.
Puss & gull.

26.

Tiden går så himla, himla fort. Speciellt när jag inte pluggar.

Ny vardag?

Emelie och Amanda var här och hälsade på i helgen. En mycket trevlig upplevelse. Hann visa campus och stan, gå på bio och vi såg även lite av Dra't i spa't (en årlig dragkampstävling över Tinnerbäcken), men tyvärr var lärarlaget inte så bra och åkte ut i första omgången så vi gick hem.
Kurs nummer två, utveckling och lärande, har dragit igång ordentligt och verkar både jobbigare och roligare än allmändidaktiken. Vi läser just nu om olika perspektiv på lärande. Idag tog jag mig äntligen i kragen och skickade in min ansökan om ett registerutdrag från polisen. Tur att det inte är obligatoriskt att ha ett för gymnasiet, det är tveksamt om jag hinner få det innan vår första VFU (VerksamhetsFörlagd Utbildning) som börjar vecka 41! Nervöst att skickas ut i en gymnasieklass efter endast sju veckor på lärarutbildningen, men det ska bli jättekul också. Jag hoppas jättemycket på att hamna här i Linköping eller möjligtvis Norrköping så det fortfarande går att bo hemma.
Jag och Louise har varit superduktiga med träningen också. Fyra pass i veckan är standard nu. Den här veckan har jag även lovat en klasskompis att hänga med och spela squash, vilket jag aldrig gjort förut i hela mitt liv. Det kommer förmodligen gå asdåligt.

Jag är så himla nöjd med det här. Det var rätt val att börja plugga och det känns toppen.
Och det är roligt att bo själv. Sysslor som var fruktansvärt tråkiga när man bodde hemma har blivit mer intressanta här, som till exempel att städa och diska. Vi till och med äter bra. Vem hade trott det.

Men cykellyset funkar inte som det ska. Om jag nu ska komma på något negativt.

You make me speechless.

Jag och Fredrik sitter och kollar på Sagan om konungens återkomst.

Jag: Vem skulle du helst vara om du fick välja? Jag skulle vara Gandalf. Eller en alv.

Fredrik: Jag tror jag skulle vara hobbiten som äter en muffins i början!


...

I brist på annat.

VEM

Vem är i rummet med dig? Louise (som lagar mat medan jag är lat och datar)
Vem fick du senaste sms av? Emelie.
Vem tänker du på nu? Emelie och Amanda som kommer imorgon.
Vem pratade du senast i telefon med? Banhof...
Vem önskar du var med dig nu? Typ Emelie och Amanda?
Vem är din favoritsläkting? Eh...


VAR

Var är din mobiltelefon? I min säng
Var handlar du mest? Just nu på bokhandeln i Kårallen...
Var fick du tag på tröjan du har på dig? På myrorna!
Var åkte du senast bil? Här i Linköping, från oss till stan.


VAD

Vad åt du senast? Knäckebröd.
Vad drack du senast? Vatten.
Vad är det för färg på dina byxor? Svarta
Vad är den närmaste saken som är blå? Fruktskålen.
Vad har du på fötterna? Strumpor.
Vad är din favorit färg? Blå, röd och grön.
Vilken film såg du senast? Shakespeare in love.
Vad hör du just nu? Musik och lök som steks.


Hatkärlek.

Att inte falla tillbaka. Att lita på att jag är bra. Att jag kan. Att jag vet vad jag håller på med.
Och framförallt att det finns andra saker jag hellre vill förknippas med.

Roliga dagen...

Dagens humör: Det är väl bra. Har lite tråkigt.

Dagens mående: Förkyld. Blää.

Dagens borde:
Skriva mer på tentan? Men jag har gjort det jag hade planerat att göra idag.

Dagens frisyr:
Tofs.

Dagens smink: Nada.

Dagens klädsel:
Jag-har-varit-hemma-och-lodat-hela-dagen-kläder.

Dagens planer:
Att pluggaaaaa.

Dagens materiella vill ha: En liten dator.

Dagens fundering:
Är min tenta tillräckligt bra?

Dagens beroende:
Nässpray.

Dagens tråkigaste:
 Att jag är sjuk och ensam hemma. 

Dagens längtan:
Att få träna och nästa helg.

Dagens superlängtan:
Bli frisk!

Dagens tidning: Någon bilaga om skolan mamma skickat till mig.

Dagens låt: Har inte lyssnat på någon musik idag.

Snor, kalas och tenta.

Nu har jag också drabbats av den obligatoriska nolleförkylningen. Haft ont i halsen sedan i lördags kväll och trots att jag ätit rå vitlök och sovit och försökt ta det lugnt så har det smällt till och blivit förkylning nu. Därför blev det inte så sent för mig och Louise på Kalasmottagningen igår. Fast det var ändå skitväder så det gjorde kanske inte så mycket. Och Johnossi var lite av en besvikelse på scen faktiskt. Men det kan ju såkart ha berott på att jag var krasslig också. Mässan på dagen var rätt rolig i alla fall. Eller så var det sällskapet. Jag, Louise, Emil och Fanny kom jättetidigt för vi tänkte att vi skulle norpa kalaspåsarna som de 3000 första skulle få. Vi hade nog inte behövt komma så tidigt för vi hamnade längst fram i kön tillsammans med två socionomer från Norrköping och när vi gick därifrån några timmar senare delade de fortfarande ut påsarna...Anyways, de kommande dagana ska jag bara vara hemma och skriva på min hemtenta som delades ut idag. Kanske diska upp toppen på diskberget vi byggt i köket också. Bli frisk ska jag också så man kan komma igång med att träna någon gång. Vi har ett Friskis&Svettis bara fem minuter bort (med cykel, allt mäts i cykeltid) och jag skaffade kort där i söndags, men självklart blev jag dålig dagen efter. Jättedumt.
Nu kallar lunch och sedan plugg.
Puss & gull!

Lärareee, säg finns det något kärareee!

Det finns så mycket jag vill visa, förklara och berätta om. Kan inte förstå att vi snart bott här i en hel månad. Jag har försökt men inte hittat orden för att få er att förstå allting som händer här. Därför blir det bildvisning nu istället, med lite kortare bildtexter till. Enjoy!

 
Vi börjar med lägenheten. Välkommen hem till oss!

  
Lite hall, badrum och kök!

  
Här är mitt rum!


Vi tar en sneak-peak in i Louises rum också!

  
Vardagsrum (jättetomt eftersom vi inte äger så mycket möbler än), balkong och självklart vår lilla pimpade toa där det är fri dekorering.


Utsikten från balkongen. Vi bor i ett område som heter Berga. Det tar ungefär tio minuter att cykla in till city och en kvart för mig till campus.


Här är min nolleskylt som jag haft de senaste två veckorna. Den är till för att alla andra studenter ska se att man är en förvirrad Nollan som inte vet något och för att man ska kunna hålla koll på sina programkompisar. På lärarprogrammet var vi ungefär 280 Nollan i år så jag har ingen aning om vilka alla är. Första veckorna var i alla fall Nolle-p parallellt med skolan. Det har varit så himla kul. Lekar och fester och skoj hela tiden. Inte så mycket sömn. I lördags hade lärarnollan sin avslutningssittning, så det här är min första vecka som etta. Då fick vi även ta av oss skyltarna så den hänger på min dörr nu.

 
Det här är FOUL, lärarsektionens fadderi. Dom var jätteläskiga under hela nolle-p, men har avslöjat sig nu. Dom har hållt koll på Nollan och ordnat massor av aktiviteter för oss. Varje sektion har ett fadderi och ett festeri. Vårat festeri heter Läxmästeriet. Det är dom som ordnar alla fester och sådär. På den andra bilden ser ni större delen av min nollegrupp Fläschiga Färjorna.

  
Nu när jag inte är Nollan längre får jag ha min Åverål! Varje sektion har sin egna åverål i olika färger och med olika revärer. Lärarna har röda åveråler med svarta revärer (inte hunnt sy fast det än). När man har åverålen kan man gå på kravall, åverålsfest. Jag har varit på en kravall men då var jag fortfarande Nollan och fick inte ha åverål på mig. Man syr fast sitt namn på ena benet och på resten av åverålen syr man fast märken från olika saker man varit på eller liknande. Här är de märkena jag har hittills! Det stora märket är l-sek's logga (lärarsektionen) och den ska jag ha på ryggen på min åverål. Man blir förvånansvärt snabbt som en liten sekt inom sektionen. Det gäller liksom att visa att det är ens eget program som är bäst och att inget annat kan vara ens i närheten. Så om någon råkat missa det är såklart alla vi lärare de bästa och coolaste på LiU.


Jag och några (!) av mina kursböcker. Just nu läser vi allmändidaktik som är en av fyra kurser som ingår i höstterminens UK1(utbildningskkunskap). I vår börjar vi läsa vårat ingångsämne, vilket i mitt fall blir svenska. Min första tenta(hemtenta) ska lämnas in redan nästa vecka därför måste jag återgå till böckerna nu och plugga!

Puss och gull!

Hej, jag lever.

Ojoj. Jag är så slut, så trött, så glad. Det här är min nya vardag och jag gillar varje sekund av den.

RSS 2.0