2009 - ett kapitel jag förälskade mig i.

Jag hade tankar på att göra en slags årsresumé redan för en månad sedan, men så blev det struligt med bilder och skolan började, så det fick vara. Men nu har jag bestämt mig för att göra den i alla fall. Så här kommer den till slut! Tjohej.

JanuariÅret började i Frankrike, hos min gamla värdfamilj. Dit åkte jag två veckor för att komma bort från att allting var jobbigt i Sverige. Och det var nog bra för mig. Bilden föreställer mig och Angélique precis innan vi ger oss av till hennes kompis för nyårsfirande, ett mycket intressant sådant som ledde till att jag fick en fransk stalker i ett par veckor, haha. Om veckorna i Bordeaux var ett andrum för mig blev det desto jobbigare att komma hem och börja skolan. Allt som var jobbigt under tvåan, trasiga känslor, bråk och ätstörningar, kom rusande i full kraft och jag mådde dåligt. Började dansa och spela trummor för att få igång nya mönster i mitt liv. Men mådde dåligt ändå.

FebruariBild: Iris

I februari var jag kluven, därav bilden som egentligen togs i december 08. Fortfarande ett helt skruvat känsloliv och fortfarande alla problem i skolan som tog luften ur mig. Stannade mycket hemma och var inte särskilt glad. Skolan var som vanligt panikartad och allting kändes ganska mörkt och dystert. Jag såg ingen ände och längtade efter att något galet, omvälvande skulle hända. Dansen på onsdagarna var min favorithändelse i veckan, då slapp jag tänka.

MarsBild: Mia

Nu började jag äntligen kunna släppa taget om mina gamla känslor, men inte gick det fort. Det kändes fortfarande som att det hade kunnat sluta annorlunda. Men ingenting hände på någon front alls. Jag pluggade mig zombielik för att slippa tänka och känna och uppskattade varje onsdagkväll. I slutet av månaden åkte vi på praktik till Paris med skolan. Och då hände det mycket. Många vänskapsband klipptes där och jag var nära på att åka hem. Såhär i efterhand kan jag säga att första veckan var hemsk men nyttig för mig. Andra veckan blev det lättare, men det var fruktansvärt skönt att komma därifrån.

AprilTiden efter Paris är etapp två av mitt 2009; den bra delen. Redan i slutet av mars hade jag börjat prata mycket med en kompis från dansgruppen. När jag kom hem från Paris och fick påsklov träffades vi också utanför själva danslektionerna oftare och oftare. Detta uppfyllde mina tankar hela månaden, mer och mer intensivt. Samtidigt blev det varmt och vårigt ute. Jag var hyperglad och (insåg jag efter ett tag) kär. Och ibland ska man ha tur, så från och med den 24 har Fredrik varit min pojkvän!

MajBild: Fredrik

Ska jag vara ärlig minns jag inte så mycket från maj. Bilden är från koutsläppet jag och Fredrik var på precis i början. Jag fortsatte plugga ganska mycket, men allt kändes så mycket lättare än innan. Livet var härligt att leva igen, galenglad och nykär som jag var. Skolan började såklart lugna ner sig också i slutet av månaden och jag fick mer tid över till att bara vara och må bra igen. Iris bodde en vecka hos mig medan mamma och lillebror var på Kreta och vi hade trevligt ihop. Vinden hade definitivt vänt, maj var en fantastisk månad.

JuniMinns juni som ännu en underbar månad trots att jag var mycket sjuk. Började med influensa så att jag missade hela sista veckan i skolan, men skolavslutningen kunde jag gå på och det var så skönt att tvåan äntligen var över. Efter någon vecka åkte jag med mammas sida av släkten till Banuyls i södra Frankrike (bilden är därifrån) för att fira mammas 50-årsdag. Även där blev jag sjuk och låg mest i hotellrummet med öroninflammation och halsfluss. När vi kom hem igen åt jag penicillin och firade midsommar på pappas land med familjen och Fredrik. Däremellan vet jag inte vad jag hann med, men jag vet att jag njöt av sommarlovet.

JuliSommarlovet fortsatte arta sig bra. Spenderade mycket tid med Fredrik innan jag, Emelie och Amanda drog iväg på tågluff i Storbritannien och Irland den 11. Det var helt klart min bästa resa någonsin och vi hade 18 grymma dagar tillsammans då vi hann med småstopp i princip hela GB plus fyra dagar i Dublin (där jag fick se Riverdance!!!!) och London. Väl hemma kändes det konstigt att inte ha dem runt omkring sig hela tiden. Jag tänker ofta tillbaka på vår tågluff och det är ett fantastiskt minne från en fantastisk sommar.

AugustiBild: Fredrik

Nästan direkt efter tågluffen (det gick väl någon vecka eller så emellan) åkte jag ganska spontant med Fredrik och många av hans kompisar till Medeltidsveckan i Visby på Gotland. En vecka att minnas, helt klart, som bara bidrog till att göra sommaren 2009 till den bästa jag någonsin upplevt. Vädret var underbart och hela medeltidsgrejen hade en perfekt nördfaktor, hehe. När vi kommit hem kom Angélique hit till Sverige och stannade enda till skolan började. Jag hann också fylla nitton år. Att skolan kom tillbaka kändes väl inte sådär jätteroligt, men trean är ändå sista året. En av mina bästa vänner flyttade från Stockholm och blev mycket saknad.

SeptemberLetade förgäves efter en bra bild från september men har inga alls. Det hände inte särskilt mycket utom att allt drog igång igen och man kom in i sin vanliga vardagsrytm. Dansen började också, och jag fick mina hårdskor. Tyvärr märktes det att skolan också kom igång. Veckorna handlade mest om skola och läxor, med dans på onsdagar och jobb på söndagar och försök till kompis-och kärleksliv däremellan. Typ.

OktoberBild: Challe (egentligen är det inte hon som tagit bilden eftersom hon är med på den utan hennes kompis Calle, men eftersom jag inte kan länka till honom så får Challe äran, hon redigerade ju trots allt bilden efteråt)

Oktober fortsatte i ungefär samma anda som september, det blev bara lite kallare. Vi räknade ner dagarna till höstlovet. Jag skrev högskoleprovet för första gången och firade en halvårsdag. Under lovet var jag ute i Humlegåren och hade photosession med Challe och Calle, därav bilden. Firade även lite Halloween och fortsatte må bra, en härlig känsla.

NovemberJag pluggade en hel del, umgicks med Fredrik en hel del, skrev många prov och var sådär som man är i november när det bara blir mörkare och kallare för var dag som går. Näst sista helgen på månaden åkte jag och Emelie upp till Sebastian i Sundsvall och tillbringade en utmärkt helg med mycket te och mycket prat. Jag blev sugen på att flytta hemifrån.

DecemberBild: Fredrik

Undet årets sista månad kunde jag se tillbaka på året som gått och konstatera att det blev bra tillslut, trots att det var jobbigt i början. Tyvärr fortsatte skolan pressa enda till sista dagen på terminen så lugn och ro blev det inte direkt, men på något sätt många födelsedagsfiranden, adventsfikor och andra tillställningar. Jullovet gick åt till 100% egentid och 0% läxor. Julafton firade jag hemma med mamma, bror, mormor och kusin och lite senare på natten hemma hos Fredrik. Nyår blev efter mycket velande en lugn men mysig kväll hos Fredrik och vid tolvslaget stod vi uppe på ett berg och tittade på fyverkerier. Jag tänkte då att jag mådde bra och att 2009 hade varit ett bra år.

Det finns en plats på jorden där solen inte ler. Den platsen heter skolan, dit vill jag aldrig mer.

Från och med nu har skolan inte första platsen i mitt liv. Jag orkar inte må som jag mår för tillfället, bara för att få ett fint betygsdokument.
Vad är grejen men att inte kunna ha ett liv utanför skolan. Jag vill inte ha det såhär. Jag vill inte vara den personen.
Tänk att kunna ställa upp för folk när som helst eller då och då vara spontan.
Tänk att kunna sova på söndagsnätterna.
Tänk att kunna säga "nej, gå din väg" till den hemska, hemska stressen när den envist river i magen, förstör nattsömnen och slår sönder varenda positiv tanke.

Om jag ska fortsätta hålla på som jag gör kommer min närvaro såväl som självkänsla fortsätta vackla.
Jag har hamnat i en spiral som bara leder nedåt.

Nu har jag sagt det. Det finns viktigare saker än den extremform av skola som jag går i. Jag vet redan att jag gjorde fel gymnasieval, ingen tvekan där. Och nu orkar jag inte mer.

Vi får se hur det här går.Effektiv dag ju!

Vet inte varför, men sedan i söndags har jag gått runt och känt mig så sprudlande glad! Helt utan anledning egentligen. Det är en härlig känsla som jag önskar att jag kunde dela med mig av till...vissa i min närhet :)

Förutom att jag blev väckt i morse vid halv fyra av något äckligt vägarbete de håller på med på min gata har den här dagen också varit bra. Men allvarligt talat, som de där maskinerna bullrade och lät så måste de ha väckt hela gatan, minst. Jag blev så sur eftersom jag hade planerat att äntligen få sova åtta timmar. Man borde inte få göra sådant oväsen vid den inhumana tiden. Särskilt inte där människor ligger och sover. Sov på soffan mellan fyra och sju i alla fall, för där hördes det minst.

Som rubriken avslöjar har jag på något sätt hunnit med mycket idag. Först kultur-och idéhistoria mellan halv tio och elva, skön kurs eftersom det mesta går ut på att "tolka" saker. Rätt så flummigt helt enkelt. Sedan hade jag lååång håltimme då jag åkte hem och åt lunch. Fredrik kom också! (=glad!) Plus att det var sol ute! (=mer glad!) Tillbaka till skolan vid halv två för förkortad religion där en viss herr Nils satt och svamlade som vanligt.
Vid skoldagens slut satt jag och hängde lite i skolan, så gav jag mig ut i stan för att gå till biblioteket och apoteket. Efter det följde träning på F&S och därefter provapåkör med Louise och Fredrik.
Nu har jag just kommit hem efter att ha ätit jättegod Pizza med Fredrik och ska plugga lite glosor och läsa lite franska.

Juste. Blev trött på att det aldrig blir vår så bytte tillbaka till conversen idag för att se om våren möjligtvis går att locka fram på det sättet istället.

Imorgon börjar dansen och jag är taggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad!


Casual.


Det är helt normalt att sitta och lyssna på ugglor som skrattar, när dom skrattar helt bäst!I don't know but I think I love you anyway.

An apple is red
The sun is yellow
The sky is blue
A leaf is green
A cloud is white
and a stone is brown
The world has many things...
the world has many people...
the world has many colours...
and each of them is different.
In a garden
all the flowers are different colours,
but they live happily together...
side by side.
In a forest
all the birds are different colours,
but they live happily together...
side by side
In a meadow
all the animlas are different colours
but they live happily together...
side by side.
In our world
all the people are different colours,
and, sometimes, they live happily together...
side by side.
Colours are important
because they make our world beautiful,
but they are not as important
as how we feel...
or what we think...
or what we do.
Colours are "outside" things
and feelings are "inside" things.
Colour is something we see with our eyes,
but love is something we see with our heart.

An appe is red,
the sun is yellow,
the sky is blue,
a leaf is green,
a cloud is white...
and the earth is brown.
And, if I asked you,
could you tell me...

what colour is love?


Leave. And. Never. Come. Back.

Ett högt snitt lockar inte längre. Vad ska jag göra med mina fina betyg? Jag vet ju inte ens vad jag vill läsa. Jag vet bara att jag vill bort. Bort, bort, bort från den här typen av skola. Det här är ett av de få fallen när det är helt okej att säga aldrig. För jag kommer aldrig tillbaka till det här. Aldrig mer.

Jag skjuter upp läxorna, jag har struntat i lektioner och jag har hemskt, hemskt dåligt samvete över det. För jag har blivit hjärntvättad. Ytterst sällan, om någonsin under de här tre åren har jag lämnat in en uppgift försent eller missat ett prov, ändå maler det i flera veckor att jag skolkade igår. Jag har fått två G:n under hela min gymnasietid; nationella i Matte B och fysikprovet i Naturkunskap A. Två ämnen jag vet att jag aldrig kommer att jobba med. Ändå sved det. För jag har blivit hjärntvättad.

Förra veckan hände det en grej. Min vän mådde inte så bra och jag fick frågan när jag skulle träffa henne. Som en reflex kom svaret "Jag vet inte om jag hinner. Det är så mycket i skolan."
Det rörde sig inte om vem som helst. Utan om min bästa vän.

Jag vill inte bli sådan.
Jag förstår inte varför jag måste identifiera mig med mina betyg.
Jag äcklar mig.

I want to shoot the whole day down.

Jag hatar att jag är i så dålig form på måndagar. Alltid trött och hängig, och helt omöjligt att vara närvarande på lektionerna blir det. Jag kan inte minnas att jag sov så här dåligt innan. Det suger.

Kvällen har artat sig bättre. Jag fyndade tre böcker om Irland på myrorna för 20:- styck och en korsett för 35:-.
Nu ska jag städa rummet och göra lite läxor innan det är dags att krypa ner i sängen.

Alla andra har somnat här, det är bara du och jag.

Nu har jag legat i sängen sedan klockan halv tio, tvingat mig själv att sträckskriva engelskauppsatsen, kollat på klockan femtontusen gånger, läst bloggar jag inte är intresserad av, sänkt och höjt värmen på elementet, viftat på tårna, tänkt på mina favoritminnen, haft påhittade samtal, fått ångest över hur tidigt jag måste upp, hört mamma snarka, masserat mig själv och tänkt på att försöka tänka på att inte tänka på något.
Ingenting fungerar, jag kan inte sova.

Nu tänker jag lägga mig och stirra i taket tills någonting händer.

I've got to say I only dream of you.

Jag vill blogga men jag vet helt enkelt inte vad jag ska skriva. Processerna i min hjärna är inget jag jättegärna delar med mig av just nu, åtminstone inte här. De är jobbiga ibland och rätt störda faktiskt.
Jag är förvånad över hur snabbt allt återgått till det "normala", som om den senaste veckan knappt ägt rum. Inte för att jag tänker klaga (alls), men ändå är det lite skrämmande hur fort jag och mitt hjärta vant oss igen. Kanske inte helt visserligen.
Jag känner mig helad, men fragil. Liksom bräcklig.
Men glad. Glad att människor är olika. Att vissa väljer att stanna när andra går sin väg.

Riverdance var fucking awesome i tisdags  hur som helst och redan på fredag är det dags för Lord of the dance, lövely!
Skolan har börjat och det syns i kalendern minsann. Aningens mindre lövely kanske.
Helgen spenderades i badet, sängen och på the Dubliner. Mest i sängen faktiskt. Ändå är jag trött.

Men jag hörde faktiskt en fågel som sjöng idag. Våår. Yää.Don't let it break you, there's still so much worth defending.

Är fortfarande rätt skärrad, rätt skakad och lite ur balans.
Det kommer nog ta lite tid att hämta sig från den senaste veckans psykiska pärs.
Jag är fortfarande rätt skrämd.

Dock hoppas jag att vi fått vår dos nu, vår beskärda del av trubbel för ett tag.
Jag hoppas att det kommer glada dagar.

Note to self så länge: Skjut inte upp dina drömmar, lev livligt, kyss långsamt, ta vara på varje ögonblick och ångra aldrig någonting som fick dig att le.
Vet inte var jag hittade det, men det låter behagligt.


Don't say that you're not the guy, 'cause I've been waiting all my life for someone just like you.


Alla tecken fanns där. Och jag fattade ingenting. Ja, jag förebrår mig själv. För att inte vara tillräcklig. Igen.
Jag tänker hoppas. Jag kan inget annat, även om jag skulle vilja.
Jag hatar det här, men jag skulle hata ett liv utan dig ännu mer.
Så.
Jag håller tummarna och hoppas på lite tur den här gången.

Come on now try and understand
The way I feel when I'm in your hands


You taught my heart a sense of loving I never knew I had.

Jag har börjat året med att bli lämnad av en av de som betydde mest i hela världen för mig. Pretty lousy start, eh? Det är hemskt att känna såhär, det är hemskt att inte förstå varför allt kom så plötsligt. Och det alla säger är "Det kom som en blixt från klar himmel, det hade jag inte väntat mig. Ni som var så fina tillsammans och passade så bra".
Vet ni? Det tyckte jag med.

Jag känner mig som en boxare i en boxningsring. Jag måste slåss mot att-gråta-varje-dag-varje-natt, att-bryta-ihop-och-bli-ett-vrak och livet-är-inte-värt-att-leva-utan-dig. Jag har slagits här förut och förlorat. Endast för att jag inte tycker att du förtjänar att se mig sådan igen kan jag försöka försvara mig. Egentligen vill jag inte gå sönder ,men jag är så trött och jag orkar inte slå tillbaka. Jag vill inte ta den här fajten. Jag vill inte slåss.
Jag vill bara gå hem tillsammans med dig.


Jag vill inte förlora dig. Men vad kan jag möjligtvis göra?
Det här är ett kraftigt uttalande för någon som inte varit i din position, för det har jag inte. Hade jag det, skulle jag kanske förstå bättre vad som hänt.
- Det gör mig ledsen att bli besegrad av en kris (som jag tror började någon annan stans än mellan oss) så enkelt. Jag hade inte gett upp på dig.

Är det inte sådant här man ska klara sig igenom? Tillsammans?

(förlåt för att jag skrivit saker som kan tas illa upp. Jag kan tänka mig att ta bort inlägget. Men för tillfället behövde jag bara skriva av mig)

RSS 2.0