Drip drop teardrop, will we ever learn?

Jag älskar att dansa, spela trummor och sova, då fri från tankar och känslor.
Allt annat kan tillfälligt gå och ta sig.


Ännu ett kapitel ur boken om mitt ganska meningslösa vardagsliv.

Det finns inte så jävla mycket att säga. Inte ens om jag hade kraften att få planeterna att byta bana skulle jag kunna förändra känslorna hos någon annan än mig själv. Jag uträttar inga mirakel. Så jag håller mig till vad jag kan, vilket inte är, och väl aldrig har varit, så speciellt mycket. Jag kan färga om håret. Jag kan tömma mitt rum som ska målas. Vill helst att alla färger i det här rätt gråa livet ska bytas ut, inte bara färgen på mitt hår och färgen på min vägg. Men det tar sjukt med tid och energi. Vardagen är helt enkelt inte så rolig längre.
Men jag mår bra nu. Jag har inte jätteroligt, men jag mår bra. Det är nog huvudsaken. Tror jag.

Men som sagt...

"Tryggheten byter jag med glädje ut mot dig"Längtan.

Ibland är det så sjukt svårt att veta åt vilket håll man ska vända sig eller vilken väg man ska ta för att allting ska ordna sig. Ibland önskar man att det fanns en manual med konkreta tips på hur man ska göra för att allt ska bli bra.
Det är svårt, så jävla svårt, att lita på sig själv när hela ens person bara är ett enda stort bylte av längtan. 

Reason goes out the window when love is in involved (or in this case... homework).

Uhh-uhhh är allt jag har att säga. Har så mycket försummat skolarbete som måste göras. Som måste göras snart!
Imorgon ska jag plugga tills ögonen blöder. På listan står bland annat:
- Historia (uppsats på 8-10 sidor, och Lasse-Classe bara hickar).
- Svenska (bokpresentation).
- Geografi (instuderingsfrågor).
- Engelska (ÄCKELBOK).
- Naturkunskap (Fysik + Matte = självmord)
- Franska (Bevara mig från de oregelbundna verben och de indefinita pronomena (?) och framförallt från Ewa S).

Min uppenbara status de kommande veckorna är : inte tillgänglig för något som helst slags socialt umgänge.Affirmation.

Nu vet jag hur det känns att svimma. Det känns som att somna, fast det gör ondare att vakna eftersom man oftast ramlar. Känner att jag har gett ett utomordentligt intryck till resten av människorna i min dansgrupp genom att svimma första lektionen. Men men... Så länge inte läkaren kommer nästa vecka och säger att jag måste sluta p.g.a medicinerna så kan jag nog leva med det. För det var helt fantastiskt roligt! Jag älskar redan riverdance!
Antar att ni redan fått nog av alla mina youtube-klipp men den här låten är faktiskt underbar och texten är mer än så. Det var Veronica som började prata om den i tisdags och jag måste hålla med, den är väldigt 90-tal men galet bra :D Nu går jag runt och sjunger på den hela tiden.
Ska fortsätta med Geografi-presentationen. Lyssna och njut!

"I believe the sun should never set upon an argument 
I believe we place our happiness in other people's hands 
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you 
I believe your parents did the best job they knew how to do 
I believe that beauty magazines promote low self esteem 
I believe I'm loved when I'm completely by myself alone"

Jag har sett något hos dig som jag tycker om. Något jag inte vill förlora.

Jag vet att jag överproducerar, men jag har ingen att prata med och mina tankar svämmar över. Jag vet inte om jag ska känna mig uppgiven eller tro på att det löser sig. Ska det vara så svårt? Efter allt vi gått igenom, ska det sluta såhär?
Det finns mycket jag inte vet om mig själv, och kanske ännu mer jag tror jag vet som inte stämmer alls, vi har alla en förmåga att överskatta oss själva och underskatta andras förmåga att förstå hur vi känner. Men en sak är jag helt säker på. Jag är ingen svikare. Förstå det!
Ask and you shall recieve heter det på engelska. Leta upp problemen, sök desperat efter felen så kommer du garanterat att hitta dem. Hos mig och hos alla andra människor. Du kommer att hitta vad du bestämt dej för att leta efter. Felen. Svikar-tendensen. Men på bekostnad av vad?
En vänskap som jag trots allt värderar högt.
Det är mänskligt att göra fel. Att försöka, välja en väg, möta en återvändsgränd, vända om och prova på ett nytt sätt. Det kan ta tid innan det blir rätt. Men man måste låta det gå fel. Framtiden är inte förutbestämd, som en strut där vägen blir smalare och smalare och det bara kan sluta på ett sätt.
Jag har haft en relativt lätt uppväxt, och ett relativt lätt liv. Jag har inte stött på återvändsgränderna lika ofta. Men jag vet hur det är att känna sig ensam, ledsen och övergiven. Jag vill inte att människorna jag bryr mig om ska känna så. Jag har försökt så gott jag har kunnat att minska den känslan, för du är allt annat än värdelös. Kanske har det jag har gjort inte räckt till, kanske har det inte fungerat så som jag hoppades. Jag kan inte ändra på vem jag är eller hur jag är. Ibland klantar jag mig, ibland gör eller säger jag fel saker, precis som hela den övriga mänskliga befolkningen, men det betyder inte att jag inte har en del bra sidor också.
Du har en utsträckt hand framför dej just nu.
Låt mig få visa att alla inte sviker. Jag tror att jag kan. Frågan är, gör du?

Hot'n'Cold

Efter att morgonminnesförlusten hade passerat var den här låten det första som kom upp i mitt huvud. Fråga inte varför, för låten är inte speciellt bra och musikvideon är ännu värre (utom i slutet när det är någon slags banan som dansar på en vägg).
 


Som sagt... Go Figure!

For those who wants the truth revealed,opened hearts and secrets unsealed.

Emil Jensen är min nya drog. Den senaste veckan är det bara hans musik som har snurrat i min iPod, i mitt rum och i mitt huvud. Låtar som Jag Är Van, Hör Dåligt Fattar Trögt, Undan och Förr Eller Senare är helt enkelt musikaliska mästerverk. Musiken, texterna, allt är fantastiskt. 
Min senaste favorit är Benen Är Läkta:

Novemberkväll
Var det väl?
När första snön föll?
Det blev så halt
Jag borde valt
En bred väg som höll

Benen är läkta
Badagen är av
Jag tror du kan klara dej nu
Vägen är öppen
Och all snö har smält
Jag tror du kan klara dej själv

Om från noll
Åt ett annat håll
Vad har jag kvar där jag kom ifrån?
Vem saknar mig sen jag vaknade här?
Jag saknar inte nån.


Hör Dåligt Fattar Trögt:
 

The winner takes it all...

Jag tänker inte ens försöka förklara just nu.

Fly away, fly away, from the torch of blame.

Jag älskar att flyga ensam. Det är så anonymt. Ingen på planet vet vem jag är. Ingen har någon som helst aning om vad jag har varit med om. Jag kan vara precis vem som helst. Ingen på hela planet vet varifrån jag kommer eller vart jag är på väg. De vet inte vad som har hänt eller hur jag mår. Just det faktumet får mig att må bra. Jag gillar att kliva av flyget på en plats där jag aldrig har varit förr. Jag gillar att vimsa runt och lära mig hitta rätt på okända flygplatser alldeles själv. Jag älskar att vara en i massan av människor som alla är på väg någonstans. De kan vara på väg var som helst. Jag kan vara på väg var som helst, det finns inga gränser och möjligheterna är obegränsade. Ingen kontrollerar mig. Uppe i luften har jag ingen nationalitet, jag är bara en person som kommer någonstans ifrån och är på väg någon annanstans. Jag älskar den känslan.
Det är vad jag vill känna hela tiden. Jag vill ha alla möjligheterna precis framför mig, kunna vara ingen och precis vem som helst. Jag mår bra av att möjligheterna finns. Möjligheterna att byta rutt hur som helst, flyga vidare eller stanna kvar. Jag bestämmer. Livet är inte längre begränsat till skolan och allt vad den innebär. Det finns så mycket mer. Och i planet så svävar jag ju bokstavligt talat ovanför alla de där möjligheterna. Det är svindlande härligt. Uppe i luften kan jag inte påstå att jag mår dåligt, jag är så neutral man kan bli. Jag vet ingenting om någon, ingen vet något om mig. Jag är fri fri fri!

I will go anywhere, just as long as I'm with someone and you will do, just ask me home for tea...

Fortfarande inget internet hemma...Sover på konstiga tider. Annars är allt....ungefär bra."I'm gonna get a hobby, something soothing for my soul
to get my mind of you
I'm gonna get a job and a cute little dog
and look for someone new
And forget I ever wanted you
..."

Random tankar.

Sitter ändå bara här i skolan nu och skulle egentligen haft franska, men läraren är på nåt mystiskt möte eller nåt, så jag kan lika gärna passa på att skriva.
1. Det känns inte helt bra att jag andra dagen på den nya terminen återigen har börjat fundera över vad jag egentligen gör här. Jag vet inte varför jag stannar på en plats jag inte direkt trivs på när det skulle kunna vara både mer givande och roligare någon annan stans.
2. Frankrike var till viss del den pausen jag hade hoppats på. Jag längtade hem när jag var där, och nu när jag är här längtar jag tillbaka. Man vill alltid ha vad man inte kan få, right? Det som var bra med resan var att jag på nåt sätt lärde mig släppa taget en aning. En kort paus från mitt kontrollbehov. Bra. Hemma igen = platser förknippade med minnen = återfall = jobbigt. Dessutom, FAN TA den franska organisationen. Inget ont om fransmännen men det skulle inte skada om de blev aningens mer strukturerade. Men eftersom resväskan är hemma nu ska jag inte klaga.
3. Jag har delvis kommit på varför jag är så arg på någon. Ilskan kan plockas isär i några smådelar. De heter avund, fundersamhet och rädsla. Det går nog över. Egentligen vill jag ju att den här personen ska vara så lycklig som möjligt.

Nu kom Mia och klagade på att jag var asocial, så jag ska sluta.

Over and out.


And suddenly I don't feel fine anymore...

Välkommen tillbaka till verkligheten. Och vet du vad? Den gör jävligt ont!

RSS 2.0