Förkylningsdimma.

Det är så jobbigt att vara lite sjuk och ändå försöka vara som vanligt. Även fast man försöker så blir man aldrig riktigt 100 % närvarande, hur gärna man än vill det. Allt man hör och ser eller gör händer bakom en slags rökridå som är omöjlig att tränga igenom.

Om jag vore riktigt duktig och verkligen ville bli av med min förkylning, skulle jag ligga och sova efter att ha tagit alvedon och druckit min äckliga huskur (varm mjölk med pressad vitlök). Men jag är aldrog duktig när jag borde.
Så jag sitter uppe.

Är för trött för att skirva mer. Kanske senare. Godnatt.

A little too much to handle.

Om jag lovar att hänga upp jackan varje dag, plocka ur diskmaskinen och altid kasta lösa hårstrån i papperskorgen, kommer du tillbaka då? Ditt hus är så fult när det är tomt.

Om jag jobbar jättebra, slutar äta godis och aldrig gör dumma saker, slutar ni att bråka då? För jag vill ha ett riktigt hem.

Och om jag är trevlig mot alla, slutar döma folk och aldrig börjar röka, kan jag få bli normal då? Man vet inte vad man har (eller snarare inte har) förren man har förlorat det.

Helvetes skit.


Sedan en tid tillbaka
är min vilja ytterligt försvagad
perforerad av akut förtvivlan

Världen står stilla

Den stillheten upplever jag
som ett dödligt hot
varje rörelse
är till synes obefogad
himlen faller
jorden sjunker
inte ens din röst, dina händer
påminner mig om något

Hela livet ter sig obegripligt
(Siv Arb)

Jag trodde inte att det kunde bli värre men man ska sluta ta saker för givna.
Hur kommer det här att påverka hela mitt liv?
Jag är rädd.

Höst.

Orkar egentligen inte skriva men när jag ändå sitter vid datorn så...

Det börjar lukta höst i Stockholm nu. Vinden har blivit hårdare och kallare och löven kommer snart att ramla från träden. Jag blir alltid på väldigt konstigt humör vid den här årstiden. Sentimental är inte rätta ordet, jag vet inte hur man ska beskriva det. Börjar i alla fall alltid tänka på alla andra höstar....Som alltid ter sej mycket bättre än de egentligen var.
Kanske njuter jag lite extra av höstrusket i år eftersom jag faktiskt inte fick någon höst förra året. Vi badade ju för sjutton fortfarande i poolen vid den här tiden.

Hösten innan det minns jag bara som en salig blandning av piskande regn mot fönstret, klibbiga löv, The Rasmus låtar och alldeles för utsvängda jeans.

Tiden går så himla snabbt ibland...

Too much confusion.

Here we go again...

Måndag: Eu-kunskapsstencil, franskaläxa och public speaking-presentation
Tisdag: franskaprov, matteprov och muntligt förhör i historia
Onsdag: franskaläxa, engelskaredovisning muntlig och skriftlig
Torsdag: Samhällskunskap och diskussionsfrågor
Fredag: Svenska, ordkunskap och stavning.

Men för en gång skull känns det nästan bara skönt att ha allt skolarbete och gräva ner sej i. Om jag bara fokuserar på det, behöver inget annat bli så himla stort. Några vet det, några vet det inte men den senaste veckan har  varit turbulent.
För ungefär en vecka sedan, onsdag morgon rättare sagt, utbröt ett storgräl hemma klockan sex på morgonen. Jag kände bara att jag inte orkade ta det något mera så jag packade en ryggsäck och stack. Gick hem till min mormor och stannade hemma från skolan den dagen. På två dagar var jag inte hemma. Fredag kväll tvingade mamma hem mej igen, och det känns väl helt okej nu även om jag inte kan sluta tänka på vissa saker. Skälen och allt sådant är lite för personliga för att skrivas om, enligt mej.
På lördagkvällen hade vi filmkväll hos Iris, det var väldigt roligt även om vi nästan bara såg filmer med Brad Pitt. Tyvärr sov jag bara fyra timmar den natten och skulle sedan upp och jobba åtta timmar på söndagen. Självklart kom det supermycket folk den dagen och jag och Charlotte fick slita som galningar.

Nu är en ny skolvecka igång igen, men några nya krafter vet jag inte om jag har.

Irriterad.

Vilken otroligt, ond, grym och astråkig dag jag har haft!!!!
Nu känns det som om det enda jag skriver om här är skolan, och japp det är astråkigt, men jag hinner för i helvete ingenting annat i mitt liv så det finns inte så mycket att skriva om. Varje kväll när jag kommer hem måste jag sitta i minst två timmar, ofta mer, bara för att hinna med alla mina läxor. Vi har ju inte ens gått en månad i skolan! Och hur kommer det bli att gå i tvåan och trean när det är såhär jobbigt redan i ettan?
Säg vad ni vill, även om jag verkligen skulle vilja plugga mindre så kan jag inte. Det känns redan som jag gör minsta möjliga varje dag, men så är klockan helt plötsligt halv nio igen och min kväll är i stort sett borta.

Men nu ska jag inte sitta här och skriva massa saker jag kommer ångra senare. Jag ska kolla på någon sugig film på tv som, by the way, började för tio minuter sedan.

C'mon let's play it for the weekend!

Underbara, underbara helg!
Det var så otroligt skönt att vara ledig en hel helg för en gång skull. ag brukar ju jobba på söndagar men idag var det min tu att vara ledig, och jag har hunnit så mycket, det är inte klokt! Igår kväll var jag , Emelie och Vilma hemma hos Amanda. Vi åt middag (Jätegod!) och kollade på film. Så skönt att bara kunna ses och vara sej själv.
Idag sov jag till halv tolv. Gick upp och åt en macka som inte var god, så gick jag och la mej igen. Läste Harry Potter (det betyder helg för mej), halvsov och pluggade fram till halv fem (jag gick allvarligt talat upp ur sängen högst tre gånger under de timmarna), då jag gick upp för att klä på mej och göra mej iordning efetrsom jag skulle träffa Emelie vi sextiden. Men jag glömde massa saker oh fick gå tillbaka hem två gånger, och hon var tjugo minuter sen. Då var jag på lite dåligt humör, för jag hade knappt ätit nåt på hela dagen och jag frös, men det gick över ganska snabbt sedan när Emelie väl hade kommit. Det är ju svårt att va sur på henne länge ;P
I alla fall så hade vi bestämt att vi skulle våldgäsa Andrea utan att fråga eftersom hon skulle fått Tröjan för två veckor sedan men vi inte har setts. Som tur var var hon på bra humör, haha, så vi fick komma in och dricka te och äta mackor. Vi fick godis av hennes mamma också, yay! Ännu en supermysig kväll, tiden bara rann iväg när man för en gångs skull bara kunde sitta och prata utan att behöva tänka på andra saker hela tiden.
Jag borde gå och lägga mej, men eftersom jag har sovit så mycket den här helgen är jag inte alls trött.
Jaja, måste väl försöka i alla fall, för imorgon är min längsta skoldag på hela veckan.

A +!


Senaste nytt.

- Pappa och Päivi har köpt mattor som ser ut som mosade nudlar.
- Jag kan inte gå rakt när jag har glasögonen på mej.
- Min studierektor är den första strutsen utan fjädrar.
- Det borde vara olagligt att ha en bok i fransk grammatik som är över 300 sidor.
- Jag är audiotiv/visuell.
- Jag vill byta namn till Irmelin Lamarrulk, men mamma förbjuder mej.
- Förstår inte varför oestetiska personer måste välja bild, musik eller drama på gymnasiet.
- Varför gör jag den här listan?

Is it a dream if I tell you we won't wake up?

Veckan som gått.

Förra fredagen var rolig. Förra lördagfen var rolig. Förra söndagen var rolig. Sedan skulle jag till skolan igen.

På måndagen orkade jag och Maria inte gå på framträdandetekniken, så jag åkte hem. Sedan på kvällen stod det hade jag hade oanmäld frånvaro =skolk. Ja, det stämde ju men det är det inte bra att skolan får reda på så då bestämde jag mej för att gå på Public Speaking som var flyttat till tisdagen eftersom vi fortfarand ehar provapåveckor på de valbara kurserna. På kvällen gick jag och Em på kickboxning och det var asroligt. Vi kände oss väldigt profesionella fast vi nog inte var det...
På tisdagen tänkte jag först hoppa över Public Speaking också men Louise övertalade mej att prova, så jag gjorde det. Det var jättekul och läraren verkade väldigt bra så nu tror jag att jag ska välja det istället.
På onsdagen fick jag för första gången bedövning i munnen när jag var hos tandläkaren. Det gjorde lite ont men det var inte så hemskt som jag trodde (det jobbigaste var att jag hade tid 07.25 och inte började skolan förren 11.30) Men det är läskigt när man inte känner att man biter hårt i läppen. Jaja, det gick över under dagen sedan iaf. Efter skolan åkte jag hem till Andrea, där Em och hennes kompis Bridget också var. Jag var jättestressad för jag skulle ha matteprov dagen efter och hade dessutom fått massa fransk grammatik och över 50 engelska glosor i läxa, så jag fick sitta och plugga hos Andrea vilket inte kändes så kul. På bussen hem lyssnade jag på en bra låt och då bestämde jag mej för att jag inte ska bry mej så mycket om jag inte alltid klarar alla läxorna. Andra grejer är viktigare.  Sedan åkte jag i alla fall hem och pluggade i tre timmar för matteprovet. Typiskt mej!

I torsdags hade vi skolfoto, dte var sådär lite halvkul och halvkaotiskt som det ska vara. Matteprovet var inte så svårt och på kvällen gick jag och Em på vår första danslektion, och det var också jättekul. Det är så skönt att träna, man tänker inte på skolan en enda sekund då.

Idag hade vi temadag som handlade om studieteknik. Det var ganska tråkigt, jag vet inte om jag lärde mej så jätteycket, men ändå bra att de har det på något sätt. På eftermiddagen hade vi en låång förläsning i aulan om säkerhet på internet och alla höll på att somna. Han som snackade fick en bok om skolan som tack. Allvarligt, vem vill ha en sådan?
Några andra skulle gå och äta/fika någonstans efter skolan men eftersom jag skulle till Täby och hämta mina glasögon kund ejag inte följa med. Så jag stack hem och packade och åt och tog sedan tåget till Täby. Jag se helskum ut i glasögon. Haha, några får se det hos Amanda imorgon! Åkte i alla fall med Päivi hem sedan och nu ska jag sova här hos pappa en natt och sedan ta tåget tilbaka till stan imorgon kväll. På söndag är jag ledig från jobbet för första gången på länge. Det ska bli såååå skönt, även om jag nog mest ska plugga.

Ja, det här blev ett väldigt långt och ganska tråkigt inlägg. Godnatt!

Coucou aux moettes!

Min skola är verkligen helt sjukt provgalen. Just när jag tyckte jag hade klarat av veckans läxor rätt bra (har bara en läxa kvar att göra, framträdandetekniken tills på måndag (läs en text i tre minuter och berätta om dej själv i tre minuter. Försök själv, presentera dej själv i tre minuter är faktiskt mycket svårare än man kan tro!) och så gick jag in på skolan "planeringsida" (yay schoolsoft....not) och såg att vi har massa prov inplanerade veckorna som kommer. Mest matteprov, men ganska mycket franskaprov också, ch så svenska (HJÄLP) och samhällskunskap. Nu såg det kanske lite mer ut än vad det var för att jag vill ha någonting att klaga på, men.. jag har inte ens gått två veckor i gymnasiet ju. Första veckan hade jag matteläxa! Usch. Enligt mej ska man sitta på små mjuka kuddar hela första veckan och göra lärakännalekar :P
Hoppas att alla lektioner imorgon går snabbt, för sedan är det helg!!!! Och på kvällen blir det förhoppningsvis roligare, då ska jag och ett par andra från skolan gå på bio på kvällen eftersom vi inte vill gå på tvåornas helskumma nollning ute i skogen.
Och på måndag börjar äntligen träningen!!! :D

Every street with no name reminds me of you.

Ingen inspiration idag. Det regnar, och jag fryser.  Men för dom det intresserar kommer här min dag i detalj:

Kom till skolan tio i tio då min första lektion skulle börjat. Men franskan var inställd för lärarna är inte klara med grupperna, vilket betydde att min nästa lektion inte skulle börja förren tjugo i tolv. Jag vägrade sitta i skolan i två timmar, så jag, Maria och Liisi drog till Kungsan, för Maria visste inte var den låg. Sedan satt vi och frös i typ fem minuter på en bänk, innan vi gick tillbaka till skolan för att äta lunch. Lunchen bestod av spaghetti och köttfärssås, och det var sådär. Sedan skulle vi ha samhällskunskap. Jag gick iväg på toa och när jag kom tilbaka ar hela min klas utom ungefär fyra stycken borta. Då var det ett två minuter långt möte i aulan där dom sa att mötet om utbytesresor skulle vara imorgon. Vadå onödigt? På samhällskunskapen fick vi presentera varandra. Innan matten kom Lovisa, och hon skulle tydligen byta skola och hade kommit för att hämta sina böcker. Ja, då var det inte bara jag som tyckte det kändes sådär i början. Matten sniglar sej verkligen fram, det är så tråkigt. Min mattelärare tror att hon är världens schystaste när hon låter oss lyssna på musik på ett öra. Varför inte både örona????
Efter matten trodde jag att dagen var slut men det var den ju inte, för vi skulle ha historia också. Då skulle vi ha svarat på frågor, men läraren bara pratad om andra saker så vi hann inte, som tur var! När vi skulle gå hem regnade det skitmycket och åskade också. Som tur var hade Maria paraply som jag fick gå under till min busshållplats. Men när jag skulle gå av bussen började det om möjligt regna ännu mer och jag blev dyngsur fast jag bor 300 meter från busshållplatsen. Sedan kom jag hem, åt, gjorde läxor och sov och nu måste jag laga middag.
En helt vanlig tisdag i mitt everydaynormal-life. Woho...

Den förlorade vulkanen.

Idag när jag åkte till Täby så åkte vi förbi ett slags berg som jag och min brorsa kallade vulkanen förut. Jag har aldrig tänkt på hur liten vulkanen har blivit sedan jag gick i femman, fastän jag måste åkt förbi där minst ett par hundra gånger sedan desst. När jag var elva år hade jag vilda ideer om drakar som bodde i vulkanen och om hur jobbigt det skulle vara att ta sej upp till toppen. Idag är jag sjutton och vulkanen har förlorat sin charm och mystik. Nu är det ingenting mer än en ganska hög kulle av sten, grus och gräs. Och jag undrar, exakt när förvandlades vulkanen till en kulle? När, under de senaste sex åren slutade jag vara ett barn och blev mer en vuxen?
Måste allt som var stort och magiskt försvinna bara för att man blir vuxen? Jag tror inte det. I alla fall så hoppas jag att det inte är så.

Skolan har börjat också. Jag är nu en ettagluttare igen. Och det känns... sådär. Är inte säker på att den här skolan har någonting att erbjuda mej. Det känns inte som om jag kommer växa och utvecklas till någon bättre person under tre år där (möjligtvis en klokare person, dock). Så nu ska jag kolla upp lite andra skolor.
En nödutgång, liksom.

RSS 2.0